DE IDEALE LIGGING

Empel is een levendig stadsdeel van de gemeente ’s-Hertogenbosch en vormt een driehoek met de Maas en het Maximakanaal. De moderne wijk telt circa 6500 inwonersen is ingericht met alle dagelijkse voorzieningen. Dankzij de perfecte ligging nabij de snelwegen A59 en de A2 liggen Eindhoven, Tilburg, Nijmegen en Utrecht binnen handbereik.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Wist je dat Empel in de Middeleeuwen een Heerlijkheid vormde? En dat het dorp behoorde tot één van de vier Kwartieren van Maasland? Op deze historische grond staat vandaag de dag het moderne Empel. Een levendige en gemoedelijke wijk waar het bruisende en actieve dorpsleven omarmd wordt. Door zowel jong als oud. Eenheid in verscheidenheid noemen ze dat in Empel.


Starters, kinderen, senioren… iedereen beaamt het: in Empel is het heerlijk wonen. Het heeft alles in huis voor je dagelijkse behoeften, zoals de supermarkt, sportaccommodaties en basisscholen. En iets verderop - in winkelcentrum van Rosmalen en in het (toekomstige) centrum van de Groote Wielen - zijn nog meer voorzieningen.