Slim wonen,
is duurzaam wonen.

ZONNEPANELEN


Zelf je eigen
groene stroom
opwekken

VLOERVERWARMING


Comfortabel en
gelijkmatige temperatuur
in de woonruimte

COMFORTABEL WONEN


Een gezond
leefklimaat voor
het hele gezin

100% Gasloos wonen, natuurlijk!

De Erven combineert landelijke architectuur met veel groen en een zeer energiezuinig verwarmingssysteem dat gebruik maakt van bodem- en luchtenergie en alleen stroom en dus geen gas verbruikt. Bovendien wekken veel woningen hun eigen groene stroom op met behulp van zonnepanelen. In het filmpje vertellen we hoe zonnepanelen werken en wat voor jou en het milieu het voordeel is.

Energieneutrale nieuwbouwwoning

Een energieneutrale woning houdt in dat de de energie die je woning verbruikt en de energie die je opwekt gelijk zijn. Met onder meer goede isolatie, zonnepanelen en vloerverwarming zorg je voor een verminderde CO2 uitstoot en daarnaast worden jouw energiekosten flink verlaagd. De woningen hebben hiermee een EPC (Energie Prestatie coëfficiënt) van 0 waardoor er ook nog eens extra financieringsmogelijkheden zijn tot € 15.000,-. Zo bespaar jij niet alleen op je maandelijkse kosten maar ben je ook klaar voor de toekomst.


Door het direct integreren van de eerder genoemde energiezuinige oplossingen tijdens de bouw, zijn de kosten bij een nieuwbouwwoning aanzienlijk lager dan bij een bestaande woning. De kosten die nodig zijn voor het energieneutraal maken van jouw nieuwbouwwoning is namelijk al in de koopsom verwerkt en dus gewoon mee te financieren.

Extra leencapaciteit

Daarnaast heb je extra leencapaciteit bij de aanschaf van een energieneutrale woning. Op dit moment zijn de regels vanuit de overheid vastgesteld dat je bij een woning met een EPC van 0,4 of lager een extra leencapaciteit kunt krijgen van € 9.000,-. Bij een woning met een EPC van 0 of lager is dat € 15.000,-. Voor de woningen in De Erven fase 1 geldt dat de tussenwoningen type A en bouwnummer 033 hoekwoning type A een EPC van 0,18 hebben. Alle andere woningen in De Erven fase 1 hebben een EPC van maar liefst 0. Je kunt dus een hogere hypotheek krijgen dan bij de aanschaf van een niet energieneutrale woning. In veel gevallen krijg je ook nog eens extra rentekorting, wanneer je een hypotheek afsluit voor een energieneutrale woning. Op dit moment heeft bijvoorbeeld de Rabobank de GroenHypotheek voor een duurzame woning. Vraag de hypotheekverstrekker van jouw keuze naar de voorwaarden van een hypotheek voor een duurzame woning.


De voordelen op een rijtje:

  • Comfortabel o.a. door vloerverwarming 
  • Klaar voor de toekomst
  • Gezonder huis met een beter binnenklimaat en minder stof
  • Forse besparing op je maandelijkse energielasten
  • Extra hypotheek tot € 15.000,- 

Direct naar