De reis begint

Ben je klaar voor de reis naar je ultieme woning in Euryza? Bekijk deze digitale brochure. Kies vervolgens de nieuwbouwwoning die het beste bij je past.

In onderstaand overzicht laten we je stap voor stap kennis maken met de stappen die je doormaakt vanaf je keuze tot aan de bouw van je woning.

Stap 1

Welke woning past bij je?

Je bent al goed op weg. Je hebt inmiddels een goed beeld gekregen van Eendracht en bent enthousiast. Nadat de online start verkoop is begonnen, komt alle relevante informatie op de website. Je vindt hier onder andere de brochure, prijslijst en verkooptekeningen. In je mail ontvang je een persoonlijke link naar het online inschrijfformulier. Heb je al een keuze gemaakt, dan kan je je inschrijven via deze link. Heb je nog vragen na het lezen van de brochure? Dan staan de specialisten van Eendracht voor je klaar tijdens de Meet & Greet. Hier worden alle openstaande vragen beantwoord om uiteindelijk je keuze vast te leggen via het inschrijfformulier.


Let op dat je je dient in te schrijven op bouwnummer niveau, anders word je niet meegenomen in de loting.


In deze stap:
- Neem de verkoopdocumentatie door
- Bij vragen; kom langs tijdens de Meet & Greet
- Schrijf je voor de sluitingsdatum online in voor de woning(en) van je voorkeur (je ontvangt een bevestiging van je inschrijving per mail)

Stap 2

De toewijzing

Het is zover, de inschrijftermijn is gesloten en de woningen worden toegewezen. Indien er meerdere inschrijvingen zijn op één bouwnummer, wordt er toegewezen op basis van willekeur. Binnen enkele dagen nadat de woningen zijn toegewezen, ontvang je bericht van de makelaar of je een woning hebt toegewezen gekregen. Dan ontvang je een uitnodiging van de makelaar voor een eerste gesprek.


In deze stap:


- Je hebt een bouwnummer toegewezen gekregen

- Je ontvangt een uitnodiging voor een gesprek met de makelaar

Stap 3

Verkoopgesprek bij makelaar

Als voorbereiding op je gesprek met de makelaar, neem je de brochure, tekeningen en stukken van je bouwnummer goed door. Tijdens het gesprek worden deze, met aanvullende gegevens zoals de concept koopovereenkomst, splitsingsakte, technische omschrijving etc. met je doorgenomen. Deze gegevens ontvang je aan het eind van het gesprek op een USB, dit is je digitale kopersmap.


In deze stap:

- Inlezen in je bouwnummer

- Afspraak bij de makelaar

- Huiswerk voor je vervolgafspraak.


Stap 4

Tweede gesprek bij de makelaar

Bent je nog steeds zo enthousiast over de woning als eerst? Dan word je uitgenodigd voor een tweede gesprek bij de makelaar. Tijdens dit gesprek worden alle laatste vragen beantwoord, uiteraard is het tussen de afspraken door mogelijk om contact te hebben over vragen. Wil je overgaan tot koop? Dan kan er tijdens dit gesprek de koopovereenkomst worden ondertekend en ben je officieel een eigenaar van een woning in Eendracht, gefeliciteerd!!


- Stukken lezen

- Tweede afspraak bij makelaar

- Tekenen koopovereenkomst

Stap 5

Woonadvies

Tijdens het proces naar de start bouw, moet je diverse keuzes maken voor je toekomstige woning. Wat voor keuken wens je? Wil je dit zelf uitvoeren of laat je het liever aan onze showroom van Bruynzeel over? Tijdens je gesprek met de Homestudios keukenspecialisten word je begeleid langs diverse keuzes, extra stopcontacten of een indelingswijziging, bespreek je wensen en laat het doorvoeren in je woning. Je wordt vanzelf door de Homestudios keukenspecialisten uitgenodigd voor een afspraak.

- Welke opties wens je in de woning?

- Keuken via Bruynzeel of een externe showroom?

- Gesprek Homestudios keukenspecialisten

- Controle opties op tekening

- Akkoord geven op opties


Stap 6

70% verkocht

Tijdens je gesprek met de Homestudios keukenspecialisten, is de makelaar druk bezig met andere koopgesprekken om alle woningen te verkopen. Als 70% van alle woningen verkocht is, geeft de projectontwikkelaar officieel opdracht aan de aannemer en gaan we van start. De omgevingsvergunning is al verleend, dus kort na de opdracht kunnen we beginnen met de bouw.


- Bij 70% verkocht wordt er opdracht gegeven voor de bouw

Stap 7

Transport

Met een 'hoera-brief' stellen wij je op de hoogte van het vervallen van de opschortende voorwaarden die in je koopovereenkomst staan. Als je je hypotheek rond hebt, ontvang je van de notaris een uitnodiging voor het transport van je woning. Bij deze afspraak neemt de notaris de stukken nog één maal met je door, na je handtekening bent je officieel eigenaar van je nieuwe woning. Gefeliciteerd!!


- Je ontvangt de hoera brief na het vervallen van de opschortende voorwaarden

- Binnen de financieringstermijn je hypotheek organiseren

- Afspraak bij notaris

Stap 8

Bouwen

Er is gestart met de bouw! Dit vieren wij samen met jou en de aannemer op de bouwplaats. Naar mate de bouw vordert, ontvang je een factuur voor de desbetreffende termijn. Je betaalt je woning niet in een keer, dit wordt gedaan in stappen. Wil je weten welke termijn er bij welke fase wordt uitgefactureerd, dan kan je in de koop- en aanneemovereenkomst kijken.


- Er wordt aan het begin van de bouw een officiële handeling georganiseerd voor alle kopers op de bouwlocatie. Uiteraard samen met je toekomstige buren.

- Gedurende de bouw ontvang je regelmatig updates over de bouw

- Er worden meerdere kijkmomenten gepland, zodat je tijdens de bouw al binnen kan kijken in je woning

- Je ontvangt facturen gedurende de bouw

Stap 9

Oplevering

De oplevering komt in zicht, bijna kan je de verhuiswagen voorrijden en verhuizen naar je woning in Eendracht. Maar daarvoor moet de woning nog worden opgeleverd. Samen met de uitvoerder loopp je door de woning om te zien of alles naar wens is. Daarna ontvang je de sleutel van je woning.


Het genieten van je nieuwe woning kan beginnen, van harte gefeliciteerd met je prachtige woning!!