Dichter aan het water kun je bijna niet wonen

"Door de ligging aan het water is er altijd een gevoel van ruimte en licht"

Wonen in een historisch stukje Zwijndrecht

Het is een stukje Hollands Glorie. Ooit een van de belangrijkste verkeersaders in de tijd van vóór de auto. En nog altijd is de Oude Maas een druk bevaren route, 30 kilometer lang slingerend van Dordrecht naar Vlaardingen. Schilders haalden er hun inspiratie uit. En voor velen is het de gedroomde plek voor een huis. Vaak blijft het bij dromen. En soms worden dromen waar…


Op die karakteristieke locatie in Zwijndrecht ligt Euryza, gelegen aan de Oude Maas. Het is een plek met historie. Historie die terugkeert in de naam van het project: ooit stond hier de gelijknamige rijstpelmolen aan de Ringdijk. En ook de eerdere drie deelplannen van Euryza halen een stukje van het oude Zwijndrecht terug. Rozenburg, Rietvink en Landzigt herinneren - net als Eendracht - aan de molens die hier ooit stonden.


Die vierde fase is anders. Geen appartementen, maar een kleinschalig plan van 15 eengezinswoningen en 3 beneden/bovenwoningen. Eendracht ligt beschut achter de dijk, op loopafstand van de Oude Maas en het Veerplein. Ook andere gemakken zijn vlakbij: shoppen in winkelcentrum Walburg, forenzen via de A16. En met de halte van de waterbus om de hoek is overbuurman Dordrecht een extra trekpleister.