Ede is de ‘Groene schatkamer’ van Nederland

Wist je dat Ede in 2017 is verkozen tot gelukkigste gemeente van Nederland? Terecht, vinden wij. Edenaren wonen werkelijk schitterend. De Veluwe is altijd dichtbij en dat nodigt uit om er lekker op uit te trekken. Woon je straks In de Fabriek, dan wandel je zo het bos in. Weer of geen weer, even een frisse neus halen en genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Wandel of fiets door het Nationale Park De Hoge Veluwe, dwaal over de heide, struin door het bos en staar over het water.

En nog zo’n juweeltje: Nationaal Park de Veluwezoom. Een snelle blik op de website leert dat u hier nooit uitgekeken zal zijn. Maar dat niet alleen. U kunt hier heerlijk eten, een kasteel bezoeken en bij Loenen vindt u de hoogste watervallen van Nederland. En leeft u zich graag sportief uit in de buitenlucht? Ook dan zit u goed in Ede, dankzij het rijke verenigingsleven.

EEN MIDDAGJE SHOPPEN OF WANDELEN OP DE VELUWE

Ede is een leuke stad met een uitgebreid en gevarieerd horeca- en winkelaanbod. Kleine boetiekjes van lokale ondernemers en landelijk bekende winkelketens wisselen elkaar af. Natuurlijk heeft het centrum ook gezellige horecagelegenheden en in de zomer lonken de terrassen. Ga lekker uit eten, bezoek een museum of woon een voorstelling bij. Of… volg een cursus en bezoek een voorstelling bij Cultura, hét centrum voor kunst en cultuur in de regio Ede. Ook de bibliotheek vind je hier. En voor de filmliefhebbers is er bioscoop Pathé. In Ede is altijd iets leuks te doen.

Handig Ede

Een dokter in de buurt, winkels en scholen om de hoek, goed openbaar vervoer. Het zijn van die dingen die niet echt sexy zijn om over te vertellen. Toch maakt de aanwezigheid van goede voorzieningen het leven makkelijker en dus fijner. In Ede en Op Enka zit je goed. De trein stopt letterlijk om de hoek en met een paar minuten lopen ben jij bij de winkels en scholen. Of je fietst in 10 minuten naar hartje Ede.

Groen ede

Wonen op een plek waar de Veluwe altijd dichtbij is? Dat nodigt uit om er lekker op uit te trekken. Weer of geen weer, even een frisse neus halen. Wandel of fiets door het Nationale Park De Hoge Veluwe, dwaal over de heide, laat de kids hutten bouwen in het bos en staar over het water terwijl je een hengeltje uitgooit.

ga SNEL naar:

woon achter een karakteristieke

muur anno 1922

Overleg digitaal met ons met uw eigen kopje koffie.