Een sfeervolle woonbuurt met karakter

"OP ENKA laat JE hart sneller kloppen"

Op Enka moest een buurt worden die zich op allerlei vlakken onderscheidt. De lat lag hoog en ons doel was ambitieus. Als we nu rondlopen zijn we trots. Dit is precies wat we voor ogen hadden. De wijk leeft al! Grote delen zijn bewoond en overal zie je kinderen buitenspelen. En wist je al dat er een DLC-restaurant komt in het voormalig EHBO-gebouw? DLC staat voor Daily Local Cooking, een leuke plek waar je je welkom voelt, waar het draait om de mensen en waar het lekker eten is. Je kunt het zien als een soort dorpshuis in een nieuw gebied. Wat een aanwinst. ‘In de Fabriek’ is het laatste transformatieproject in Op Enka én op één na de laatste plannen met grondgebonden eengezinswoningen. ‘In de Fabriek’ is de kers op de taart van Op Enka.

Oud en nieuw fuseren

De industriële monumenten combineren schitterend met de rijk gedetailleerde nieuwbouw. Diverse monumentale gebouwen hebben na grondige renovatie een nieuwe functie gekregen. Er wordt gewoond, gewerkt en gespeeld en dat geeft de wijk karakter. Met respect voor de historie is hier een wijk gerealiseerd waar je graag verblijft. Alles is gericht op goed wonen, duurzaamheid en gelukkig leven. Met aandacht voor kwaliteit en detail! Dat voel je als je er loopt, dat zie je aan het groen, de bestrating, de openbare verlichting en de ruime opzet. Er zijn huizen in allerlei maten, prijsklassen en soorten. Dus voor elk wat wils.

Kwaliteit

Kwaliteit en variatie zijn de sleutelwoorden bij de ontwikkeling van Op Enka. Over elk detail is nagedacht. Niet alleen bij het ontwerp van de woningen, ook bij de opzet van de wijk. De aandacht voor de openbare ruimte ervaart u door bijvoorbeeld de brede (achter)paden, de details zoals de keuze voor bestrating, de verlichting of de mooie hofjes en doorkijkjes. Overal is Op Enka verbonden met de natuur rondom het plan. Woon je ‘In de Fabriek’, dan beleef je dit optimaal. Het bos begint praktisch bij je voordeur. Wandel na het eten nog even de natuur in, fiets door de bossen of ga de strijd met jezelf aan en ren een rondje hard. Hier leef je buiten.

Overal is Op Enka verbonden met de natuur rondom het plan. Woon je ‘In de Fabriek’, dan beleef je dit optimaal. Het bos begint praktisch bij je voordeur. Wandel na het eten nog even de natuur in, fiets door de bossen of ga de strijd met jezelf aan en ren een rondje hard. Hier leef je buiten.

Een mooie woonwijk in Ede met een rijke historie die nog tastbaar aanwezig is.

ga SNEL naar:

woon achter een karakteristieke

muur anno 1922

Overleg digitaal met ons met uw eigen kopje koffie.