GESCHIEDENIS

Het verhaal van het Sint-Jozefpaviljoen gaat helemaal terug naar 14 november 1929, toen de locatie officieel werd geopend. Het Rooms-Katholieke complex onderdak bood aan weeskinderen en bejaarden en diende daarnaast ook als ziekenhuis. Nadat het weeshuis werd opgeheven en jaren later ook de afdeling bejaardenzorg verhuisde naar een nieuwe locatie, fuseerde het Sint Jozefziekenhuis met het toenmalige Bleulandziekenhuis tot het Groene Hart Ziekenhuis.


Het gebouw aan de Graaf Florisweg heeft door de jaren heen heel wat moeten doorstaan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het paviljoen getroffen door bommen en werd de oostelijke vleugel geheel verwoest. Na de oorlog werd besloten om deze weer te herbouwen en weer als ziekenhuis in gebruik te nemen. Woont u in Gouda? Dan kan het heel goed zijn dat u het Paviljoen dan ook kent als ziekenhuis. Inmiddels is het St. Jozefpaviljoen getransformeerd naar een luxe woonzorglocatie van Domus Magnus.


Goudshof wordt gerealiseerd op de historische locatie achter het voormalige Rooms-Katholieke ziekenhuis het St. Jozefpaviljoen. Hoewel deze locatie de komende jaren een enorme transformatie zal doormaken, blijven er ook veel authentieke elementen behouden. De transformatie zal de sfeer niet tenietdoen, maar ervoor zorgen dat deze des te langer behouden kan blijven. Goudshof is dan ook een unieke kans om te wonen in een wijk met een rijke geschiedenis en de gemakken van nu!

VOEL U THUIS IN GOUDSHOF

Er zijn 8 typen appartementen. De zonligging en het uitzicht verschillen per appartement. Op welk moment van de dag geniet u het liefst van de zon? En aan welk uitzicht geeft u de voorkeur?


Bekijk de plattegronden en vraag ons gerust om hulp bij het maken van een keuze. Het team van Goudshof staat voor u klaar.

Belangstelling in dit nieuwbouwproject in Gouda?