TOP 4

Brownies&downieS

Korte Tiendeweg 15

Brownies&downieS is een bijzondere plek in hartje Gouda. Dit lunchcafé kent een uniek concept, waarbij u geweldig bediend wordt door mensen met een verstandelijke beperking. Deze werknemers doen er alles voor om een onvergetelijke ervaring te creëren. Bij Brownies&downieS op de Korte Tiendeweg kunt u ontbijten, theeleuten en uitgebreid lunchen. Er staat van alles op de kaart; zowel broodjes als warme lunchgerechten en salades. Ook is Brownies&downieS een ideale plek voor een gezellige High Tea of High Wine.

Heb ik VIA

Lange Groenendaal 72A

Gouda staat bekend om het aantal prachtige historische panden in de binnenstad. Zo ook op de Lange Groenendaal waar het ‘kleine warenhuis’ Heb ik VIA te vinden is. De winkel is direct te herkennen aan de fiets die voor de deur staat! De twee schoonzussen Belinda en Maaike runnen dit kleine warenhuis van maar liefst 350 vierkante meter. Meer dan genoeg ruimte voor deze ondernemers om hun producten en merken een podium te geven dus. U vindt hier onder andere producten en merken met een uniek verhaal. U kunt hier uren snuffelen en vertrekt nooit met lege handen!

Juffrouw Saartje

Stoofsteeg 19

Juffrouw Saartje is al 11 jaar een begrip in Gouda; hét kleurrijke winkeltje in de binnenstad. Er wordt kleur en vrolijkheid verkocht, niet per se producten die u nodig hebt, gewoon spullen waar u blij van wordt! Zodra u de winkel binnenloopt, wordt u direct overweldigd door kleur. De muren, de stellingen, de producten; alles sprankelt van de felle kleuren. De drie dames van Juffrouw Saartje, Lenny, Susanne en Ella, dragen hier ook aan bij door hun enthousiasme richting klanten. Een écht authentiek winkeltje waar zelfs de bonnen nog handgeschreven zijn en uw cadeautjes als een kunstwerkje ingepakt worden!

Pomms’

Nieuwstraat 2

Naast dé hoofdstaat van Gouda, de Kleiweg, kunt u de heerlijke patatgeur al ruiken. Op de hoek in de Nieuwstraat zit daar Pomms’, waar dagelijks 100% biologische patat en snacks worden gebakken. Oprichters Niels en Ruud van Pomms’ pakken het namelijk anders aan: (h)eerlijk snacken, waarbij een goede smaak, duurzaamheid en kwaliteit vereisten zijn. Mensen worden steeds kritischer over de kwaliteit en herkomst van voeding, dus vonden Niels en Ruud dat snacken veel bewuster moest kunnen. Fulltime-medewerkster Barbara helpt u graag aan een lekkere verse snack tussen het shoppen door. Deze kunt u op een hippe bank of schommel, al kijkend naar voorbijgaand publiek, oppeuzelen.

Belangstelling in dit nieuwbouwproject in Gouda?