GOUDS GENIETEN

“HET IS MOOI OM TE ZIEN HOE WE VAN ELKAARS NETWERK GEBRUIK KUNNEN MAKEN”

Wat zijn de leukste hotspots van Gouda? Waar kunt u de lekkerste kop koffie drinken? In welke winkel vindt u de meest originele cadeaus? En waar is het gezellig om een drankje te doen met uitzicht op het stadhuis? Dit zijn allemaal vragen waar Danielle Verkuijl, fotografe bij Goudse fotografie en oprichtster van Goudsgenieten.nl, antwoord op geeft. Waarom? Om van het ‘Gouds Genieten’ een begrip te maken. Want wat ís het genieten om in en rond de prachtstad Gouda te wonen!Tijdens een openhartig interview vertelde Danielle over ‘haar’ stad! Hier is ze niet geboren, maar zeker wel getogen. Inmiddels woont ze al tien jaar in Gouda en is ze naast ingeburgerd ook enorm fan geworden van de stad. Gouda heeft de faciliteiten van een grote stad, maar heeft daarentegen wel het dorpse karakter, vindt Danielle. Het is een goed bereikbare stad, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Het oude stadscentrum zorgt voor veel sfeer en mensen kennen elkaar, wat Danielle goed bevalt.

Danielle: ‘Deze gemoedelijke sfeer proef je ook op de jaarlijkse Kaarsjesavond. Dan sta je daar op de markt tussen al die mensen, rondom een mooie versierde kerstboom, liedjes te zingen. Zeker in een tijd waarin we nu leven vind ik dat een heel speciaal moment. Ik zou zeker iedereen aanraden dit evenement te bezoeken!’ Gouda heeft de bewoner én toerist veel te bieden en zo houdt Danielle haar volgers graag op de hoogte van alle leuke nieuwtjes en fijne plekken van Gouda.

Op Goudsgenieten.nl laat Danielle u de leukste plekken van Gouda en omgeving zien*. Of het nu een lekker restaurant is, een nieuwe winkel, een leuk evenement… U ontdekt het op de site! Alles wat bijdraagt aan de ‘Gouds Genieten’-gedachte wordt gedeeld. Danielle bracht de website in februari 2017 tot leven voor iedereen die deze Goudse passie met haar deelt. Met échte Goudse ondernemers, die een origineel en creatief concept hanteren, werkt Danielle graag samen. ‘We geven Goudse ondernemers graag een podium. Dagelijks zetten veel enthousiaste ondernemers en vrijwilligers zich in om van Gouda een geweldige stad te maken en dit mag gedeeld worden!’, aldus Danielle.

Gouda de aandacht geven die het verdient, is de motivatie achter Gouds Genieten. Er zijn altijd wel kleine initiatieven in Gouda geweest, maar toch miste er wat. De manier waarop Gouds Genieten het aanpakt is uniek, door met een eigen stijl te werken en de combinatie met fotografie maakt het nog interessanter. Danielle schiet deze prachtplaatjes zelf en zo wordt de locatie écht goed in beeld gebracht. ‘Ik doe het puur en alleen omdat ik het leuk vind’.

Het Sint-Jozefpaviljoen is een bijzondere locatie om te wonen. Voor Danielle is dit ook een bijzondere plek. Haar dochter is namelijk één van de vele Goudse kinderen die hier ter wereld is gebracht, toen het Sint-Jozefpaviljoen nog een ziekenhuis was*.

Volgens Danielle is Gouda klaar voor projecten zoals Goudshof. Danielle: ‘Je ziet steeds vaker dat mooie gebouwen met historie een nieuwe bestemming krijgen, waarbij modern wooncomfort perfect wordt ingepast in een gebouw met zoveel charme.’ Daarnaast is het een feit dat steeds meer mensen in Gouda willen wonen.