Comfortabel... en toch energiezuinigComfortabel... en toch energiezuinig


We stellen tegenwoordig hoge eisen aan wooncomfort. Een behaaglijk binnenklimaat in zomer én winter. Tegelijkertijd houden we ook de energiekosten graag in de gaten. In Koningskwartier gaan die twee probleemloos samen, comfort en duurzaamheid. Uw woning wordt verwarmd én gekoeld door middel van de vloer. Vloerverwarming staat bekend als het verwarmingssysteem dat niet alleen behaaglijk is, maar ook energiezuinig. En als die slangen tóch onder de vloer door lopen, is het een kleine moeite om er in de zomer een koeling van te maken.

Warmte/koude-opslag

Dat kan door de combinatie met een warmtepomp en warmte/koude-opslag. In de wintermaanden pompt het systeem warm water van tientallen meters diep naar boven. ‘s Zomers stroomt er koud water door de leidingen. Met andere woorden, uw woning is gasloos!


Ook over de elektriciteitskosten hoeft u zich weinig zorgen te maken. Zonnepanelen op het dak van elke woning beperkten uw verbruik aanzienlijk. In combinatie met de toegepaste (isolatie)materialen resulteert dat in een EPC van 0. Dat betekent dat u in Koningskwartier energieneutraal woont. Is dat niet een geruststellende gedachte met het oog op de toekomst?


“Alle woningen worden standaard voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. Dit zorgt in combinatie met een hoogwaardige isolatie voor een zeer energiezuinige woning met EPC 0.”