De woonreis begint en volg het stappenplan


Bent u klaar voor de reis naar uw ultieme woning in Koningskwartier? Bekijk deze digitale brochure. Kies vervolgens de nieuwbouwwoning die het beste bij u past.

In onderstaand overzicht laten we u stap voor stap kennis maken met de stappen die u doormaakt vanaf uw keuze tot aan de de bouw van uw woning.

Stap 1


Welke woning past bij u?


U bent al goed op weg. U heeft inmiddels een goed beeld gekregen van de Koningskwartier en bent enthousiast. Nadat de online start verkoop is begonnen, komt alle relevante informatie op de website. U vindt hier onder andere de brochure, prijslijst en verkooptekeningen. In uw mail ontvangt u een persoonlijke link naar het online inschrijfformulier. Heeft u al een keuze gemaakt, dan kan u zich inschrijven via deze link.


Let op dat u zich dient in te schrijven op bouwnummer niveau, anders wordt u niet meegenomen in de toewijzing.


In deze stap:
- Neem de verkoopdocumentatie door
- Schrijf voor de sluitingsdatum online in voor de woning(en) van uw voorkeur (u ontvangt een bevestiging van uw inschrijving per mail)

Stap 2


De toewijzing


Het is zover, de inschrijftermijn is gesloten en de woningen worden toegewezen. Indien er meerdere inschrijvingen zijn op één bouwnummer, wordt er toegewezen op basis van willekeur. Binnen enkele dagen nadat de woningen zijn toegewezen, ontvang u bericht van de makelaar of u een woning heeft toegewezen gekregen. Dan ontvangt u een uitnodiging van de makelaar voor een eerste gesprek.


In deze stap:

- U heeft een bouwnummer toegewezen gekregen

- U ontvangt een uitnodiging voor een gesprek met de makelaar

Stap 3


Verkoopgesprek bij makelaar


Als voorbereiding op uw gesprek met de makelaar, neemt u de brochure, tekeningen en stukken van uw bouwnummer goed door. Tijdens het gesprek worden deze, met aanvullende gegevens zoals de concept koop- en aannemingsovereenkomst, technische omschrijving etc. met u doorgenomen. Deze gegevens ontvangt u aan het eind van het gesprek op een USB, dit is uw digitale kopersmap.


In deze stap:

- Inlezen in uw bouwnummer

- Afspraak bij de makelaar

- Huiswerk voor uw vervolgafspraak.


Stap 4


Tweede gesprek bij de makelaar


Bent u nog steeds zo enthousiast over de woning als eerst? Dan wordt u uitgenodigd voor een tweede gesprek bij de makelaar. Tijdens dit gesprek worden alle laatste vragen beantwoord, uiteraard is het tussen de afspraken door mogelijk om contact te hebben over vragen. Wilt u overgaan tot koop? Dan kan er tijdens dit gesprek de koop- en aannemingsovereenkomst worden ondertekend. Gefeliciteerd!


- Stukken lezen

- Tweede afspraak bij makelaar

- Tekenen koop- en aannemingsovereenkomst

Stap 5


Woonadvies


Tijdens het proces naar de start bouw, moet u diverse keuzes maken voor uw toekomstige woning? Tijdens uw gesprek met de Homestudios wordt u begeleid langs diverse keuzes, extra stopcontacten of een indelingswijziging, bespreek uw wensen en laat het doorvoeren in uw woning.


U wordt vanzelf door Homestudios uitgenodigd voor een afspraak.

- Welke opties wenst u in de woning?

- Gesprek Homestudios

- Controle opties op tekening

- Akkoord geven op opties


Ook wordt u uitgenodigd door ASTO keukens voor het maken van een afspraak om uw droomkeuken samen te stellen.


Stap 6


Opschortende voorwaarden


Tijdens uw gesprek met Homestudios, is de makelaar druk bezig met andere koopgesprekken om alle woningen te verkopen. Als 70% van alle woningen verkocht is, kan de projectontwikkelaar officieel opdracht aan de aannemer verstrekken en gaan we van start. Ook dient o.a. de omgevingsvergunning verleend te zijn.


- Bij o.a. 70% verkocht en onherroeplijke vergunningen wordt er opdracht gegeven voor de bouw

Stap 7


Transport


Met een 'hoera-brief' stellen wij u op de hoogte van het vervallen van de opschortende voorwaarde die in uw koop- en aannemingsovereenkomst staan. Als u uw hypotheek rond heeft, ontvangt u van de notaris een uitnodiging voor het transport van uw woning. Bij deze afspraak neemt de notaris de stukken nog een maal met u door, na uw handtekening bent u officieel eigenaar van uw nieuwe woning. Gefeliciteerd!!


- U ontvangt de hoera brief na het vervallen van de opschortende voorwaarde

- Binnen de financieringstermijn uw hypotheek organiseren

- Afspraak bij notaris

Stap 8


Bouwen


Er is gestart met de bouw! Dit vieren wij samen met u en de betrokken partijen op de bouwplaats. Naar mate de bouw vordert, ontvangt u een factuur voor de desbetreffende termijn. U betaalt uw woning niet in een keer, dit wordt gedaan in stappen. Wilt u weten welke termijn er bij welke fase wordt uit gefactureerd, dan kan u in de aanneemovereenkomst kijken.


- Er wordt aan het begin van de bouw een officiële handeling georganiseerd voor alle kopers op de bouwlocatie. Uiteraard samen met uw toekomstige buren.

- Gedurende de bouw ontvangt u regelmatig updates over de bouw

- Er worden meerdere kijkmomenten gepland, zodat u tijdens de bouw al binnen kan kijken in uw woning

- U ontvangt facturen gedurende de bouw

Stap 9


Oplevering


De oplevering komt in zicht, bijna kan u de verhuiswagen voorrijden en verhuizen naar uw woning in Koningskwartier. Maar daarvoor moet de woning nog worden opgeleverd. Samen met de uitvoerder loopt u door de woning om te zien of alles naar wens is. Daarna ontvangt u de sleutel van uw woning.


Het genieten van uw nieuwe woning kan beginnen, van harte gefeliciteerd met uw prachtige woning!!