Het dorp waar het Groene Hart klopt“Is dit echt de Randstad? Zo rustig en toch zo dichtbij de grote steden?”


Zevenhuizen, het dorp dat altijd dorp blijft


Op een zomerse dag de fiets pakken voor een rondje Rottemeren. Koffie met appelpunt bestellen bij Meerenbos. En je er op de terugweg over verbazen dat Zevenhuizen altijd dorp is gebleven. Het dorp op de zuidpunt van het Groene Hart trekt zich niets aan van de verstedelijking eromheen. De nieuwbouw die er is, zoals in Koningskwartier, gaat altijd in bescheiden aantallen. Met 7000 inwoners is Zevenhuizen daardoor nog altijd die groene idylle, in het midden van steden als Rotterdam, Zoetermeer en Gouda.


Alle dagelijkse faciliteiten


Natuurlijk is die nabijheid van grote plaatsen handig. Maar Zevenhuizen heeft z’n inwoners ook zelf genoeg te bieden. Meer dan genoeg winkels voor uw dagelijkse boodschappen bijvoorbeeld. Of de beschikbaarheid van scholen, verenigingen en kerken. Maar wat Zevenhuizen echt onderscheidt, is de indrukwekkende hoeveelheid natuur rondom.


Water en groen als decor


De Eendrachtspolder en de Zevenhuizerplas zijn dichtbij, aan de horizon ligt het Groene Hart, en op fietsafstand passeert u het groen en water van de Rotte. Ook de boulevard van Nesselande ligt in uw achtertuin. Het is misschien wel de ideale verlanglijst van heel veel woningkopers: de intimiteit van een dorp, met toch de mogelijkheid om snel uit te wijken naar een stad rondom.