Duurzaam bouwen en wonen

Duurzaam bouwen en wonen is inmiddels de normaalste zaak van de wereld, zeker in Almere. De opvattingen hierover en toe te passen technieken veranderen ook voortdurend. Alle woningen voor Larense Veld zijn uiteraard gasloos en energieneutraal. Alle woningen zijn voorzien van een lucht-water-warmtepomp en zonnepanelen. Naar wens kunnen nog duurzaamheid bevorderende maatregelen worden toegevoegd. Een energieneutrale woning geeft bij een aantal banken extra financieringsruimte en/of rentekorting. We zetten de toegepaste systemen en bijbehorende waarden graag op een rij.

Energieprestatie (EPC) Het Bouwbesluit stelt eisen aan energiezuinigheid van nieuwe woningen. De maat hiervoor heet Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) en wordt berekend met de norm NEN 7120 Energie Prestatie van gebouwen (EPG). Alle woningen worden bij de aanvraag van de omgevingsvergunning getoetst aan deze norm. Voor grondgebonden woningen geldt dat de EPC-waarde niet groter mag zijn dan 0,4. De woningen in Larense Veld hebben een EPC-score 0,0 en zijn daarmee energieneutraal.

Verwarming De woningen zijn voorzien van een lucht-water-warmtepomp en vloerverwarming op de begane grond en eerste verdieping. Zo is er minder stofcirculatie en is er altijd een aangename temperatuur in huis. Wie wil kan als extra optie ook vloerkoeling kiezen, zodat het huis warm is in de winter en ook fris blijft in de zomer. Extra comfortabel dus.

Gezondheid De combinatie van de juiste materialen, een goede ventilatie en een comfortabel temperatuursysteem maken dat de woningen een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de bewoners.

Isolatie De schil van het gebouw is uitstekend geïsoleerd met driedubbele beglazing en hoogwaardige vloer-, wand- en dakisolatie. Dat bespaart stookkosten en maakt de woningen tochtvrij.

Zonnepanelen De woningen worden standaard opgeleverd met zonnepanelen. Zo wekt u zelf groene energie op: betaalbaar en goed voor het klimaat.

Water De moderne kranen zorgen voor een zuinig gebruik van water. De keuze voor eco-kranen bespaart zelfs nog meer water. En wist u dat u met een groene de waterhuishouding van Nederland helpt?

Ventilatie De woningen zijn voorzien van een ventilatiesysteem dat de luchtkwaliteit altijd op een hoog niveau houdt. Dat zorgt voor een aangenaam en gezond leefklimaat.

Materialen Voor het houtwerk wordt zoveel als mogelijk FSC of PEFC gecertificeerd hout toegepast. Dat betekent dat het uit een duurzame bron afkomstig is.

Flora en Fauna In de openbare ruimte komt naast het bestaande groen ook veel groen terug. Dit is goed voor de lokale biodiversiteit en waterberging. Bovendien maakt dit de wijk ook aantrekkelijker om te wonen. Voor het houtwerk wordt zoveel als mogelijk FSC of PEFC gecertificeerd hout toegepast. Dat betekent dat het uit een duurzame bron afkomstig is.

Toekomstwaarde Uw woning is klaar voor de toekomst. Zo zijn de woningen onderhoudsarm ontwikkeld en is er gebruik gemaakt van duurzame materialen, die lang meegaan en zoveel mogelijk hergebruikt kunnen worden.