Energiezuinig wonen

Als je woont in een moderne nieuwbouwwoning, wil je een huis dat voldoet aan de laatste technologie. Daarom zijn alle woningen in Markus Keteer energiezuinig. Zo beschikken ze over zonnepanelen en een lucht/water warmtepomp, zijn ze optimaal geïsoleerd. Fijn voor het milieu én voor je portemonnee. Een aangenaam warme woning, wel zo prettig. De huizen hebben, met uitzondering van de badkamer, geen radiatoren. Vloerverwarming is standaard op de begane grond en eerste verdieping. Dat scheelt meteen in stof in huis.

Toelichting werking De lucht / water warmtepomp bestaat uit een buiten- en een binnenunit. De buitenunit onttrekt de energie (warmte) uit de buitenlucht en geeft deze door middel van warmtepomp techniek af aan de “binnenunit” die in de woning staat opgesteld. Deze binnenunit zet de energie om in verwarming van de woning en het warm tapwater.

Dankzij de zonnepanelen, warmtepomp en goede isolatie hebben de woningen een EPC (energieprestatiecoëfficiënt) l van 0,4. Op de tweede verdieping van je woning is de installatieruimte.