Uitgebreid winkelaanbod
naast de deur

Op uw gemak door de prachtige monumentale binnenstad slenteren. U loopt er vanuit uw Kade- of Jaren ’30 woning in Oranje Nassau Kades in slechts tien minuutjes naartoe. Het uitgebreide winkelaanbod varieert van vestigingen van grote winkelketens tot bijzondere, hippe, chique en eigenzinnige boetiekjes en winkels die uitsluitend ambachtelijk gemaakte producten verkopen. Maar u vindt er ook bijvoorbeeld diverse kapper- en meubelzaken, een makelaar en een cosmetisch instituut. Op vrijdag kunt u tussen 13.00 en 21.00 uur de weekmarkt aan de Utrechtsestraat e.o. bezoeken. Voor de betere shopbeleving hoeft u echt de stad niet uit.

De inwendige mens verwennen

Tussen het winkelen door, maakt u het zich gemakkelijk op één van de zonovergoten terrasjes voor een kop koffie. Of gaat u liever voor een uitgebreide lunch naar Brasserie 1560 in de voormalige kerkers van het oude raadhuis? Dat wordt nog lastig kiezen, want in de binnenstad vindt u tal van gezellige restaurantjes, barretjes en terrassen. En heeft u ’s avonds eens geen zin om zelf in de keuken te staan? Op loopafstand van uw woning vindt u diverse restaurants. Waar heeft u zin in, Grieks Mediterraans, Indonesisch, Spaans, Surinaams, Indiaas, Italiaans of toch maar ‘gewoon’ Hollandse pot? U zegt het maar!

Water en groen

Onlosmakelijk met IJsselstein verbonden is natuurlijk de Hollandsche IJssel. De rivier slingert zich een weg door de stad en is op veel plekken een beeldbepalend element.

In het centrum staan op veel plaatsen bomen op de kade en ook bankjes vanwaar u naar de voorbijvarende pleziervaartuigen kunt kijken. Of trekt u er liever zelf op uit met uw bootje?

Buiten het centrum begrenzen groene kades de rivier. Het groen en het water vormen een natuurlijke verbindingszone naar het buitengebied waar u naar hartelust kunt wandelen, fietsen en joggen.

Compleet in cultuur

Een oud stadje als IJsselstein is natuurlijk rijk aan monumenten en gebouwen die zich kenmerken door hun bijzondere architectuur en het bezichtigen meer dan waard zijn. Regelmatig worden avondrondleidingen langs verlichte monumenten georganiseerd met als startpunt de bibliotheek aan de Overtoom. Houdt u van theater, dan bent u bij het Fulcotheater aan het juiste adres. U kunt hier trouwens ook de bioscoop of het filmhuis bezoeken. Geniet voor de voorstelling van een driegangenmenu of de theater(dag)schotel in het theatercafé en maak er een compleet avondje uit van. Bezoek eens een expositie van aanstormend talent in Museum IJsselstein. En natuurlijk worden jaarlijks tal van evenementen georganiseerd zoals het Classic Car Event en het Podiumfestival. In IJsselstein hoeft u zich geen moment te vervelen.