Leidsche Rijn is in trek

Steeds meer stedelingen verlaten hun geliefde oude stad om ruim en nieuw te gaan wonen in Leidsche Rijn. “Leidsche Rijn heeft alles! Van winkels tot uitstekende voorzieningen op het gebied van school en zorg, er is veel groen én je hebt hier ontzettend veel goede horeca. Onze favoriete plekken in Utrecht en Amsterdam missen we niet. Met de trein ben je er zo.”

Dat Leidsche Rijn met de jaren zo populair is geworden, is niet zo vreemd. De bereikbaarheid is erg goed en het winkelcentrum Terwijde en Leidsche Rijn Centrum hebben een rijk aanbod van winkels en horeca. Mocht je Leidsche Rijn nog niet kennen, dan nemen we je graag mee door de omgeving.

Voorzieningen Leidsche Rijn

Pablo komt op de hoek van de Pablo Picassostraat en de Parkzichtlaan. En dat is echt een superfijne plek om te wonen. Want je loopt zo naar Station Terwijde en winkelcentrum Terwijde. In het winkelcentrum vind je alles wat je dagelijks nodig hebt en net dat beetje meer. Er zijn drie supermarkten, slager, bakker, opticien, kapper en ga zo maar door. Bij het winkelcentrum zitten ook een gezondheidscentrum, apotheek en basisschool. In de straat van Pablo tref je nog een tandarts en kinderopvang. Heb je oudere kinderen? In Leidsche Rijn zijn diverse scholen voor middelbaar onderwijs. Kortom, alles wat je nodig hebt, is binnen handbereik!

"Stad van de

eeuwige jeugd"

Recreatie en sport

Vanuit Pablo wandel je zo het fantastische Maximapark in. Wist je dat het in 2013 geopende park bijna net zo groot is als Central Park in New York? In het park zijn diverse sportverenigingen en een sportschool te vinden. Of je rent zelf een rondje hard over de kronkelende paden. Je kunt er ook prima fietsen, luieren of een festival bijwonen. Leuke horecagelegenheden met terras ontbreken natuurlijk niet en naarmate je het gebied verder leert kennen, ontdek je ook de hondenspeelweide, het barbecueveld, de prachtige vlindertuin en talloze waterpartijen met heerlijke weides om te picknicken. Wordt dit jouw achtertuin waar je nooit omkijken naar hebt?

Uitgaan en cultuur

In Leidsche Rijn is steeds meer te doen. Zoals we al zeiden, worden in het Maximapark geregeld (food)festivals georganiseerd. Maar ook op het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum wordt van alles georganiseerd op het gebied van muziek, eten, theater en sport. Naast het Berlijnplein zit de prachtige Pathébioscoop. Vanaf Pablo fiets je trouwens in 8 minuten naar het Berlijnplein en de bios.

Culinair genieten

Als je íéts goed kunt in Leidsche Rijn is het wel lekker eten. In dat opzicht heeft dit nieuwe stukje Utrecht veel weg van de oude binnenstad. Vooral in Leidsche Rijn Centrum zijn talloze horecagelegenheden. Je kunt Buurten in de Bieb van ’s ochtends vroeg tot het diner, lekker borrelen bij één van de wijnbars en genieten op z’n mediterraans. Ga in het weekend uitgebreid lunchen bij één van de knusse lunchrooms, klets bij met een vriend in een koffiebar, lik je vingers af in het kiprestaurant of neem je moeder mee voor een high tea. Laat je culinair verwennen in Leidsche Rijn.

#deelsocial