Lanenrijk

Wonen tussen
water en groen

AM brengt in deze fase (1B2) van Lanenrijk in totaal 48 woningen in verkoop. Dit zijn 18 bijzondere herenhuizen (waarvan 4 hoekwoningen) en 30 fijne appartementen. De oppervlakte van de woningen varieert van circa 52 tot 147 m². De prijs van de huizen ligt tussen de € 213.000 - € 599.000 v.o.n.


Alle woningen liggen rondom een hofje. De herenhuizen en appartementen op de begane grond hebben een tuin en de appartementen op de 1e of 2e verdieping hebben een balkon met uitzicht over het hofje.

Relatie met water en groen

Lanenrijk, een van de drie deelgebieden van Weespersluis, heeft een tuinstad karakter, met woningen aan een laan of in een hof, in een parkachtige omgeving. Het merendeel van de woningen heeft een groene overgangszone tussen huis en straat, bijvoorbeeld een tuin, balkon of erker.


Fraaie details en rijke decoraties

Rijk gedecoreerd

De woningen in Lanenrijk liggen tussen het water én het groen in en worden gebouwd in de Fin de Siècle architectuurstijl. Een stijl die teruggrijpt op de architectuur van rond de eeuwwisseling naar de 20e eeuw.


Kenmerkend voor de Fin de Siècle stijl zijn de rijke decoraties, zoals ruime dakoverstekken met mooie houten daklijsten, fraaie erkers over een of meer verdiepingen en een grote variëteit in kleur van metselwerk, bakstenen en kozijnen. Ook de buitenruimtes zijn divers zoals voortuinen, veranda’s en balkons.