Welkom in Weesp

Vestingstad voor levensgenieters

Oude vestingstad met gezellig centrum

De oude vestingstad Weesp, onderdeel van de Hollandse Waterlinie, heeft een rijke historie. Groot geworden door bier, jenever en chocolade. Een plek van het goede leven. Weesp heeft alles wat een grote stad te bieden heeft, maar dan in het klein. Een mooi oud en knus centrum met veel fijne restaurants en gezellige cafés. Leuke winkels, echte bakkers die hun eigen brood nog bakken, een eigen bierbrouwer Wispe en jeneverstoker Anker en een mooi theater en filmhuis Wesopa. De Vecht loopt dwars door de oude vestingstad. En daar genieten mensen volop van!
Knus centrum met veel fijne restaurants en gezellige cafés

Bereikbaarheid

Het station van Weesp ligt schuin tegenover Lanenrijk. Binnen 15 minuten sta je op Amsterdam Centraal. Ook op de fiets ben je er zo, binnen 45 minuten rijd je Amsterdam-Oost in. De A1 is vlakbij en krijgt een eigen afslag naar Weespersluis. De ene kant richting Amsterdam en de andere kant richting Amersfoort en de A6 naar Almere.
Rust, ruimte en vrijheid

In Lanenrijk én in heel Weespersluis komt veel ruimte voor groen en water. Maar een derde van het nieuwe woonlandschap wordt bebouwd. Het overige deel is voor water (mét verbinding met de Vecht), strandjes, struinpaden en mooi aangelegd groen. Dat geeft rust, ruimte én een gevoel van vrijheid. Weesp zelf ligt landelijk. Waar je ook woont, binnen 5 minuten ben je de stad uit. Lekker op de fiets langs de Vecht, of fietsend richting het strand bij Muiderberg.
Gezellige terrassen aan het water

De Vecht loopt als een levensader door de stad

Oude steegjes uit de Middeleeuwen zijn behouden gebleven

De houten Vuurlinie huisjes