Welkom in Lanenrijk 2A2

Royaal wonen aan het water

Weespersluis is een fantastische combinatie van natuur, ruimschoots water en riant wonen in de prachtige oude vestingstad Weesp. In Lanenrijk 2A2 woon je straks heerlijk groen en altijd dichtbij óf aan het water. Met je sloep vaar je zó de Vecht op. Je woont hier niet alleen heel natuurlijk, maar ook in de sfeervolle vestingstad Weesp, met zijn vele terrassen aan het water en goede restaurants.


Rijke uitstraling van Vechtse buitenplaatsen

Lanenrijk is een prachtig woonlandschap in Weespersluis, gebouwd in de Fin de siècle architectuurstijl. Deze stijl is geïnspireerd op de rijke uitstraling van buitenplaatsen die je tegenkomt langs de Vecht. In deze tweede fase van Lanenrijk 2A2 (totaal 108 woningen) gaan 53 woningen in verkoop: 42 statige herenhuizen, tien royale twee-onder-een-kapvilla’s en één exclusieve vrijstaande villa aan het water. De woningen liggen allen óf dichtbij het water óf met de tuin aan het water. Aan de overkant van het water (westkant) komt het ‘centrum’ van Weespersluis met kleinschalige winkeltjes, een supermarkt, een gezondheidscentrum, een haventje en diverse horecagelegenheden.

Fin de siècle architectuurstijl

Kenmerkend voor de Fin de siècle architectuurstijl zijn de binnen-buitenruimtes zoals erkers, loggia’s, veranda’s en serres. En de rijke en fraaie details zoals houten dakoverstekken, dakkapellen, geglazuurde bakstenen en metselwerkverbanden. Ze hebben hun eigen unieke verschijning wat betreft gevelindeling, de kleur van het metselwerk, de baksteen en het kozijn. De stijl past goed bij de historische buitenplaatsen die je langs de Vecht tegenkomt. Rond de tijd van de industriële revolutie – eind negentiende, begin twintigste eeuw –  werd deze stijl voor het eerst toegepast. Men wilde niet meer in de stad wonen, waar alle woningen dicht op elkaar stonden. Men wilde naar buiten. Letterlijk. Daarom zocht men toen naar plekken buiten de stad waar grote vrijstaande villa’s mogelijk waren. De oppervlakte van de woningen in Lanenrijk 2A2 varieert van circa 95 m² tot 212 m². 

‘In Lanenrijk haal je buiten écht naar binnen. Dat is genieten’

Wonen bij de Vecht

Wie Lanenrijk zegt, denkt vanzelfsprekend aan schitterend leven bij en aan het water. Vanaf hier vaar je in 15 minuten met je sloep naar de Vecht. Linksaf richting Muiden én als de sluizen een beetje meezitten ben je in 1,5 uur op het IJ in Amsterdam. Ga je rechtsaf richting Nigtevecht en Loenen aan de Vecht, dan vaar je een prachtige slingerende route langs de historische Vechtse buitenplaatsen met fraai aangelegde tuinen, waar meer dan honderd jaar geleden rijke Amsterdammers hun buiten stichten. Onderweg kom je langs de Vecht uiteraard goede restaurants met heerlijke terrassen tegen, waar je aanlegt voor de lunch of de borrel.

Authentieke omgeving

Levendig stadje

Bourgondisch genieten

Samen ontspannen

‘Wonen bij natuur en water maar mét de sfeervolle historische binnenstad van Weesp binnen handbereik’

Geluk aan het water