Herenhuizen

Lanenrijk 2A2

Er komen 75 prachtige statige herenhuizen. Ze staan vaak met de voordeur aan een van de grachtjes. De huizen liggen verspreid door het gebied, veelal met uitzicht over De Gouw of aan een groen hofje waar kinderen heerlijk veilig buiten spelen.

Herenhuizen

Helemaal van nu hebben alle woningen riante woonkamers en leefkeukens, met openslaande deuren naar de veranda of de voortuin. Heerlijk vrij. De woningen hebben fraaie verdiepingshoogtes van circa 2,7 meter. Een aantal woningen heeft zelfs een plafondhoogte van bijna 3 meter op de begane grond. Dat geeft het rijke gevoel van oude Amsterdamse herenhuizen en grachtenpanden.

Twee types herenhuizen

Er zijn twee verschillende types herenhuizen; herenhuizen met een beukmaat van 5,4 of 6,0 meter. Alle woningen zijn rijk gedecoreerd en hebben elk hun eigen unieke verschijning wat betreft gevelindeling en de kleur van het metselwerk, de baksteen en het kozijn. Verschillende woningen hebben een luifel boven de deur, mooie authentieke houten geveldetails die doen denken aan een Zwitsers chalet en fraaie roedeverdelingen in de raampartijen.

Situatie: locaties herenhuizen