Welkom in Weesp

Vestingstad aan de Vecht

Pittoreske binnenstad

De oude vestingstad Weesp, onderdeel van de Hollandse Waterlinie, heeft een rijke historie. De stad vergaarde een groot deel van haar rijkdom met bier, jenever en chocolade. Daarom is het al eeuwenlang dé plek van het goede leven. Weesp heeft een pittoreske binnenstad met een mooi oud en sfeervol centrum. Hier vind je veel goede restaurants en sfeervolle cafés met terrassen aan het water. Leuke speciaalzaakjes, echte bakkers die hun eigen brood bakken, de Weesper bierbrouwer Wispe in de Laurentiuskerk en een intiem (film)theater de City of Wesopa. Een stad met machtige forten en rijk aan monumenten. Maar ook voorzieningen als sportclubs, middelbare- en basisscholen en stadshavens. De Vecht loopt dwars door deze oude vestingstad. En daar genieten mensen volop van!

Sfeervol centrum met veel goede restaurants en sfeervolle cafés

Centraal gelegen

In Weespersluis woon je zeer centraal, vlakbij het station in Weesp en op slechts 10 treinminuten van Amsterdam, dichtbij ‘t Gooi én bij de Vecht. Weespersluis krijgt aan de noordzijde een nieuwe op- en afrit naar en van de A1. De toekomstige ontsluitingsweg ligt straks aan de westzijde van Weespersluis (bij het Amsterdam-Rijnkanaal). Nabij het spoor sluit hij aan op de verlenging van de Leeuwenveldseweg.

Rust, ruimte en vrijheid

In Waterrijk en in heel Weespersluis komt veel ruimte voor groen en water. Maar een derde van het nieuwe woonlandschap wordt bebouwd. Het overige deel is voor water (mét verbinding met de Vecht), strandjes, struinpaden en mooi aangelegd groen. Dat geeft rust, ruimte én een gevoel van vrijheid. Weesp zelf ligt landelijk. Waar je ook woont, binnen 5 minuten ben je de stad uit. Lekker op de fiets langs de Vecht, of fietsend richting het strand bij Muiderberg.

Sfeervolle terrassen aan het water

De Vecht loopt als een levensader door de stad

Oude steegjes uit de Middeleeuwen zijn behouden gebleven